HOOFDPIJN

Begeleiding & advies

De hoofdpijn blijft terugkomen of krijgt zelfs een chronisch karakter, dan zou u contact op kunnen nemen met ons.

Er worden verschillende soorten hoofdpijn onderscheiden, waarvan migraine en (spier)spanningshoofdpijn het meest bekend zijn. (spier) Spanningshoofdpijn is met behulp van een oefentherapeut goed positief te beïnvloeden.

Kenmerkend voor (spier)spanningshoofdpijn is een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd (strakke band, helm), dat zowel aan één als aan beide zijden voor kan komen. Vaak gaan deze klachten (vooraf) gepaard met een gespannen gevoel in nek en schouders. De oorzaak van (spier)spanningshoofdpijn is een te hoge spanning van de spieren die van de schouders naar de nek en het hoofd lopen. Deze verhoogde spierspanning wordt vaak veroorzaakt door onder andere een niet optimale houding. Een betere houding geeft samen met gerichte oefeningen afname van heftigheid en frequentie van spierspanningshoofdpijn.

Hoofdpijn boven de ogen en vanuit de nek. Door onze kennis en kunde helpen wij u van deze hoofdpijn af, zodat dat deze in ieder geval weer beheersbaar is en blijft. Wilt u de controle over uw hoofdpijn krijgen neem dan contact met ons op. 

Marika: 06 - 126 124 90 
Margriet: 06 - 24 21 21 80 

©2019 door Beweeg Specialisten Sneek.